Nyheter

Årets STIL-pris till Margareta Persson och Susanne Berg

Politik

För historiska pionjärinsatser i nedtecknandet av vår gemensamma historia tilldelas författarna Margareta Persson och Susanne Berg STIL-priset 2023. 

Årets Erik Ljungbergs-stipendium går till Annika Taesler och Anders Andrae

Politik

Annika Taesler får priset för att med humor och skärpa ha blottlagt hur funktionsfullkomlighetsnormen verkar i vårt moderna samhälle. Anders Andrae får det för sitt sätt att se tillgänglighet i ett mycket större perspektiv.

STIL på MR-dagarna i Helsingborg

Politik

STIL är på plats på MR-dagarna torsdag till lördag den här veckan. Vi håller seminarium om att personlig assistans på arbetstid är en förutsättning för att kunna arbeta.

Otillräcklig höjning av assistansersättningen

Politik

Nästa år höjs assistansersättningen med 2,5 procent, vilket motsvarar 8 kronor och 10 öre per assistanstimme, enligt regeringens förslag i budgetpropositionen. En större höjning jämfört med förra året, men långt ifrån tillräcklig.

Avtalsrörelsen och lönerevisionen

Politik

Nu är avtalet för personliga assistenter klart. Det är arbetsgivarorganisationen KFO och fackförbundet Kommunal som gjort upp om avtalet. Det gäller under tre år, från 1 november 2020 till 30 september 2023.

Politiska nyheter sommaren 2023

Politik

Två gånger om året summerar vi vårt politiska arbete under halvåret som gått i ett politiskt nyhetsbrev. Det skickas till alla i STIL: till dig som är arbetsledare, assistent eller stödmedlem.

Positiva förslag i Huvudmannaskapsutredningen – STIL har lämnat remissvar

Politik

STIL är mycket positiva till förslaget om att göra staten till huvudman för personlig assistans. Men för att det ska fungera i praktiken så måste behovsbedömningen förändras i grunden. Det skriver vi i vårt remissvar på förslagen i Huvudmannaskapsutredningen.

Namninsamling och manifestation 17/4!

Politik

Den senaste tiden har det uppmärksammats i media att dygnspass kommer bli förbjudet. Läs mer om vad vi vet idag samt om namninsamlingen och manifestationen den 17 april, i protest mot detta.

Genombrott att göra all personlig assistans statlig

Politik

– Förslagen i huvudmannaskapsutredningen är ett genombrott för oss som har personlig assistans. Det här har STIL arbetat för väldigt, väldigt länge, säger Jonas Franksson, ordförande i STIL – Stiftarna av Independent Living i Sverige.