Jobba i STIL

Är du intresserad av att bli personlig assistent? Din personlighet, förmåga att lyssna och vänta kommer att vara några av dina bästa verktyg i yrket. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt när du jobbar som personlig assistent i STIL.

Vanliga frågor om att jobba i STIL

Den du jobbar med är din närmaste chef i STIL - din arbetsledare. Du får inte bestämma över din arbetsledare. Din arbetsledare behöver stöd och service i sin vardag. Din arbetsledare bestämmer över din lön, ditt schema och när du får semester. Ibland har arbetsledaren stöd från en medarbetsledare.

Många vill visa sig duktiga genom att göra så mycket de kan på jobbet. Men en bra personlig assistent kan lyssna och vänta. Fråga din arbetsledare istället för att gissa vad du ska göra. Du och dina vänner gör olika. Ni städar olika mycket hemma, tycker om olika kläder och lagar mat på olika sätt. När du jobbar som personlig assistent måste du göra på det sätt som din arbetsledare tycker passar bäst.

Du måste ha fyllt 18 år för att arbeta som personlig assistent. 

Vad du behöver kunna beror på vem du ska jobba med. Om du behöver särskild utbildning för ett jobb så får du det på jobbet. Det viktigaste är din personlighet. Din arbetsledare väljer dig till jobbet för att du passar bäst. Vissa arbetsledare vill att assistenterna ska ha en viss utbildning. Många ser det som en fördel om du har jobbat inom till exempel hotell eller restaurang, eller något annat som inte är vård.

STIL har lång erfarenhet som arbetsgivare. Vi ger dig som anställd bra villkor och förmåner. Hos STIL kan du känna dig trygg i din anställning.

 • Kollektivavtal
  Kollektivavtalet i STIL är mellan arbetsgivarorganisationen Fremia och fackförbundet Kommunal. Kollektivavtalet betyder till exempel att du får reglerad OB-ersättning. I kollektivavtalet finns också regler för hur din lön ska bestämmas. I STIL har vi individuell lönesättning enligt lönekriterier. Det är arbetsledaren som bestämmer din lön utifrån dessa.
 • Möjlighet till utbild​ning
  STILs kurser är ibland öppna för assistenter. Du kan också gå en utbildning ordnad av någon annan än STIL. Det är din arbetsledare som bestämmer vilken utbildning du ska gå.
 • Friskvårdsbidrag
  ​Du som jobbar enligt schema (inte du som har anställning per arbetad timme) och har varit anställd i STIL i minst 3 månader kan få friskvårdsbidrag för upp till 3 000 kr per år.
 • Tjänstepension och avtalsförsäkringar 
  Som anställd har du tjänstepension. STIL betalar in tjänstepension för dig mellan 22 och 65 år. I kollektivavtalet finns det också försäkringar för sjukdom, arbetsskada, föräldraledighet, arbetslöshet, utlandstjänstgöring, tjänstepension och akut dödsfall. Det är du själv som behöver ansöka om försäkringarna. Du hittar mer information på Pensionsvalets hemsida om avtalsförsäkringarna.

Kontakt

Porträttbild på Claudio Palacios Teillier

Claudio Palacios Teillier

Telefonnummer
08-506 221 93
E-post
claudio.palacios@stil.se
Porträttbild på Jennie Roxström

Jennie Roxström

Telefonnummer
08-506 221 53
E-post
jennie.roxstrom@stil.se