Du är bossen

Du styr över din personliga assistans. Du är arbetsledare, inte kund eller brukare. Du kan ha en medarbetsledare som ger dig stöd i din roll som arbetsledare. Det är en person som du själv väljer och som hjälper dig att få den assistans du behöver och vill ha.

Unik assistansgaranti

Om du hamnar på sjukhus, förlorar din assistans eller får neddragna timmar, har STIL en unik assistansgaranti som täcker kostnader för din assistans i upp till tre månader. Det betyder att du kan leva ditt liv som vanligt i väntan på ett nytt beslut.

En stjärnjurist

STIL har en superduper-stjärnjurist. Enligt många branschens bästa inom assistansområdet. Han hjälper dig med nyansökningar, överklagan och rådgivning inom personlig assistans.

Trygg arbetsgivare

STIL är en arbetsgivare med lång erfarenhet. Hos oss har dina personliga assistenter kollektivavtal och trygga villkor. De har individuell lön enligt lönekriterier, reglerad OB-ersättning, tjänstepension och är försäkrade.  Assistenter som arbetar på schema får friskvårdsbidrag. Om du tycker att dina personliga assistenter behöver utbildning så får de det.

Personlig kontakt

Du har en personlig kontakt på kontoret, en arbetsledarpartner som ger dig stöd i allt det du behöver i din assistans. Hen stöttar dig att tänka ut vad du vill använda din assistans till, är ett bollplank och ger dig råd i hur du kan få det att fungera för dig. På kontoret finns också personalvetare, jurist, lönehandläggare och ekonomer.

Samordnare

Du kan få extra stöd under en kortare period, till exempel med schemaläggning, rekrytering och redovisning, av en samordnare. Det är en trygghet om det händer något som gör att du inte har möjlighet att arbetsleda dina assistenter själv. 

Stöd av varandra

I våra Peer support-grupper ger vi varandra stöd och tips utifrån våra egna erfarenheter. Du kan också få en mentor om du vill. Läs mer om vad Peer support är.

Bra utbildning

Arbetsledarutbildning, rekrytering, lönesättning, schemaläggning, tidsrapportering, ergonomi, Independent Living eller normkritik? Vårt utbildningspaket utgår ifrån dig och dina önskemål.

Digitala verktyg 

I STILs digitala Ledarhandbok hittar du nästan all information du behöver om att arbetsleda din personliga assistans. Våra digitala verktyg hjälper dig med schemaläggning och rekrytering.

Självbestämmandekompassen

Med STILs metod Självbestämmandekompassen kan alla leda sin personliga assistans. Den är särskilt bra för dig som behöver stöd med att göra val eller att kunna ta egna beslut.