Nyheter

STILs styrelse är vår styrelse

Nyhet

I STIL är det snart årsmöte. Då väljer medlemmarna i STIL sin styrelse. I styrelsen sitter bara personer som själva har personlig assistans. Vårt fokus är alltid ditt självbestämmande.

Välkommen till nya hemsidan!

Nyhet

Välkommen till STILs nya hemsida! Den har ett nytt utseende, nya färger och delvis ny struktur. Bland annat är det som tidigare låg under Blanketter under Mina sidor uppdelat under tre olika områden.

Årets STIL-pris till Margareta Persson och Susanne Berg

Politik

För historiska pionjärinsatser i nedtecknandet av vår gemensamma historia tilldelas författarna Margareta Persson och Susanne Berg STIL-priset 2023. 

Årets Erik Ljungbergs-stipendium går till Annika Taesler och Anders Andrae

Politik

Annika Taesler får priset för att med humor och skärpa ha blottlagt hur funktionsfullkomlighetsnormen verkar i vårt moderna samhälle. Anders Andrae får det för sitt sätt att se tillgänglighet i ett mycket större perspektiv.

STIL på MR-dagarna i Helsingborg

Politik

STIL är på plats på MR-dagarna torsdag till lördag den här veckan. Vi håller seminarium om att personlig assistans på arbetstid är en förutsättning för att kunna arbeta.

Välkommen till friheten!

Nyhet

Personlig assistans är nyckeln till frihet. Friheten att leva det liv du vill och tryggheten att veta att det verkligen blir så. Men idag lever många som fångar i sina hem. I lägenheter och hus som känns mer som fängelser.

Besked om dygnspass dröjer

Nyhet

Förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen Fremia och fackförbundet Kommunal om dygnspass har dragit ut på tiden.

Höjda lönekrav för assistenter som söker arbetstillstånd i Sverige

Nyhet

Från den 1 november har kravet höjts för vad personer som söker arbetstillstånd i Sverige behöver tjäna. Om du ska anställa en assistent som söker arbetstillstånd och kommer från ett land utanför EU/EES behöver du känna till det.

Kollektivavtalet är klart

Nyhet

Arbetsgivarorganisationen Fremia och fackförbundet Kommunal har tecknat ett nytt kollektivavtal för personliga assistenter som är anställda bland annat i STIL. Avtalet gäller i två år.

Nominera till STIL-priset

Nyhet

Nu är det dags att nominera den du tycker ska ha STILs pris "Hjärter Ess" i år.  Senast den 3 november vill vi ha ditt förslag.