STIL söker arbetsledarpartner till Jönköping

STIL står för Stiftarna av independent living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. STIL har cirka 200 medlemmar och är arbetsgivare åt ungefär 1 500 personliga assistenter. Läs mer på www.stil.se.

Arbetsbeskrivning

I STIL är det våra medlemmar som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Din roll är att vara våra medlemmars närmsta stöd i den dagliga arbetsledningen av deras assistenter. Du växlar mellan att vara coachande, motiverande och att arbeta administrativt och rådgivande.
Som arbetsledarpartner hanterar du dagligen frågor kring rekrytering, bemanning, arbetsmiljö och relationer. Du har också viss kontakt med personliga assistenter, kommuner och Försäkringskassan.
Under våren är din tjänst 25 procent. Då arbetar du tillsammans med en erfaren arbetsledarpartner. Under juni, juli och augusti arbetar du självständigt mellan 75 och 100 procent. Därefter finns det en möjlighet att få fortsätta arbeta på 25 procent.

Kvalifikationer

Det är viktigt med förmåga till såväl samarbete som självständigt ansvarstagande. STIL eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har
Pågående eller avslutad högskoleutbildning (socionom, personalvetare eller motsvarande).

Det är meriterande om

  • Du har erfarenhet av normbrytande funktionalitet
  • Du själv använder personlig assistans
  • Du har ett stort intresse av rättighetsfrågor
  • Meriter och personliga egenskaper

Det är mycket meriterande om du har yrkeserfarenhet från assistansverksamhet eller arbete i ideell förening. Det är en merit att ha erfarenhet av normbrytande funktionalitet (funktionsnedsättning).

Vi söker en trygg och stabil person som kan hantera komplexa situationer. Som person är du inlyssnande och har driv och initiativkraft. Du har god social kompetens likväl som god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har god samarbetsförmåga och ett coachande arbetssätt.
Vi söker dig som är en lyhörd och flexibel lagspelare och som vill vara delaktig i verksamheten. För att trivas på STIL är det viktigt att vara prestigelös och nyfiken.

Mer om STIL

STIL har som syfte att stödja personer som diskrimineras på grund av sin funktionalitet. STIL arbetar för rätten till:

  • Självbestämmande och integritet
  • Full delaktighet och jämlikhet i samhället
  • Kontroll över den egna personliga assistansen och därigenom sitt liv
  • Social och geografisk rörlighet
  • Flexibilitet och spontanitet

Din arbetsplats ligger i Jönköping, nära kommunikationer och service. Huvudkontoret ligger i Stockholm och där finns flera kollegor som jobbar med samma saker som du. Du ingår dessutom i ett team med andra professioner som också har sin arbetsplats i Stockholm. En del resor kan därför ingå i tjänsten.

Mer om tjänsten

Tillsättning: 1 april eller enlig överenskommelse
Omfattning: Se arbetsbeskrivning
Placering: Jönköping
Sista ansökningsdag: 15 mars

Rekrytering sker löpande. Välkommen att kontakta Malin Waldemarsson om du har frågor om tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan! Du ansöker via vårt rekryteringssystem Reachmee

Artikel uppdaterad:
2019.02.15

Länkar