Nyheter

Nu bemannas kontoret i Sundsvall varannan måndag med start den 27 maj klockan 13-16.

På valborgsmässoafton den 30 april stänger kontoret klockan 12.

Den 1 maj har kontoret stängt.

Nyhet

På skärtorsdagen den 18 april har kontoret öppet till 12.00.

På långfredagen och annandag påsk har vi stängt. Kontoret öppnar igen tisdagen den 23 april.

Sluta bygga institutioner i Europa! 

Det är parollen för dagen den 5 maj, den Europeiska dagen för Independent Living.

STIL söker nu två arbetsledarpartner till kontoret i Farsta. En av tjänsterna är ett vikariat.

Nu påbörjar vi rekryteringen av en arbetsledarpartner till kontoret i Jönköping.

Nu påbörjar vi rekryteringen av en HR-generalist till kontoret i Farsta.

Nu är Stefan Löfven statsminister och då börjar också avtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna att gälla.

Partierna har gjort upp om det här:
• Alla som har rätt till stöd ska få det.
• Rätten till assistans för egenvård, inklusive andning...

Pressmeddelande

– Flera av LSS-utredningens förslag skulle innebära en katastrof och de hör hemma i papperskorgen, säger Jessica Smaaland, politisk sekreterare på STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige.
 
LSS-utredaren Gunilla Malmborg föreslår att...
Nyhet

STILs kontor har stängt 24, 25 och 26 december. Kontoret är också stängt den 31 december och 1 januari.

STIL-priset ”Hjärter Ess” delas varje år ut till någon som synliggör frågor om antidiskriminering, tillgänglighet och medborgerligt likavärde.

Tisdagen den 27 november har kontoret stängt efter klockan 12, för utbildning. Vi är på plats igen onsdagen den 28 november.

Kampen om rätten till personlig assistans är långt ifrån över.

Den 3 december manifesterar STIL tillsammans med RBU och andra organisationer på Norrmalmstorg, klockan 16-18.

Nyhet

Fredagen 2/11 stänger kontoret klockan 12.00. Detta på grund av Allhelgonnahelgen. På måndag har vi öppet som vanligt.

Om något akut händer när kontoret är stängt kan du ringa jourtelefonen:  070 750 85 91. 

Nyhet

Nu är det dags att nominera för STILs pris "Hjärter Ess". Varje år delar vi ut priset till någon eller några som synliggör våra hjärtefrågor: antidiskriminering, tillgänglighet och medborgerligt likavärde.

Mejla vem eller vilka du tycker ska få priset till Jonas Franksson....

– Det är inte längre personlig assistans om assistansen inte täcker alla de behov som en person har, säger Susanne Berg, talesperson för STIL, Stiftarna av independent living i Sverige.

Hela tanken med personlig assistans slås sönder om LSS-utredningens läckta förslag blir verklighet....

Nyhet

Kalle var en IL-aktivist och politiker i finska parlamentet som kämpade för funktionshindrades rättigheter. Genom sin organisation Abilis gav han stöd och samverkade med många funkisorganisationer i utvecklingsländer.

LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, är en unik rättighetslag. Faktiskt den enda inom det sociala området i Sverige. Den ger oss, personer med normbrytande funktionalitet, rätt till att få det stöd vi behöver för att vi ska kunna ha jämlika levnadsvillkor och full...

Nyhet

STIL har ställt frågor till partierna om huvudmannaskap, hur personlig assistans ska bedömas och om assistansersättningen. Läs svaren från partierna här nedanför.

Nyhet

Idag har STIL ställt frågor till politikerna i socialutskottet. Förra veckan regnade det vallöften om personlig assistans - men vad betyder de, och vad leder de till? Vi lägger ut svaren här på STILs hemsida.

Torsdagen den 6 september är kontoret stängt.

Vi på kontoret arbetar med digital arkivering den dagen.

Assistansreformen har senaste veckorna blivit en het valfråga och utspelen har duggat tätt. Även Socialdemokraterna och Moderaterna har lämnat en del besked. Tydligast i försvaret av assistansreformen tycker jag är Liberalerna, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och även Centern. Efter valet...

Blogg

Under de senaste dagarna har partierna bjudit över varandra när det gäller stödet för LSS. Men lägg märke till att ingen av dem har lovat att höja assistansersättningen. Istället handlar det om att de vill ge mer pengar till kommunerna som ersättning för de assistansanvändare som har...

Nyhet
2018-08-30

Onsdagen den 5 september kommer vi ha en ny #iam-manifestation. Den personliga assistansen har den senaste tiden blivit en allt större valfråga. Vi kommer att stå utanför Socialdemokraternas och Moderaternas partikanslier i Stockholm mellan klockan 11 och 13. Det är något av de här partierna som...

Blogg

Assistansfrågan är het just nu, och jag kan bara hoppas att funkisrörelsen är tillräckligt stark för att ta tillfället i akt att flytta fram positionerna.

Igår skrev Centern på DN Debatt om att de vill stärka den personliga assistansen. Samma dag utfrågades Jan Björklund i SVT om bl.a....

Sidor