Assistans med glans, steg 1

Datum: 
onsdag 5 september 2018,
10:00 till 16:00
Plats: 
Metropolhuset, Universitetsallén 32. Lokal: Skogen

Kursen vänder sig främst till personliga assistenter och arbetsledare i STIL.

Som personlig assistent och arbetsledare måste man kunna hantera:

  •     ansvar
  •     kommunikation
  •     relationer

Det innebär att man måste både kunna ta och ge ansvar. Man måste kunna sänka sin takt så att kommunikationen löper smidigt. För det tredje gäller det att man kan upprätthålla en professionell relation. Det är viktigt att kunna skilja på sitt jobb och sitt privatliv för båda parter. Allt det här går Bengt Elmén igenom på sin grundkurs för arbetsledare och personliga assistenter.

Det finns gott om förlegade normer och förhållningssätt kring assistans och funktionsvariationer. Kursen går bland annat ut på att tydliggöra dessa så att assistansen kan bli ett redskap för att förverkliga varje arbetsledares egna drömmar, mål och förväntningar på livet.

Att gå på kurs kan ibland innebära att man får se gamla bekymmer i ett nytt ljus. Bengts kurser ger assistenter och arbetsledare från olika arbetsplatser möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter. Stor vikt läggs därför vid dialog, övningar och diskussion. Humor varvas med allvar. Kurserna bidrar med inspiration och reflektion.

Kursen vänder sig främst till personliga assistenter och arbetsledare i STIL, men även du som har din assistans hos en annan anordnare eller är anställd av en annan arbetsgivare är välkommen.

Kursen hålls av Bengt Elmén, som är en av STILs grundare och en mycket populär kursledare. Hans utbildningar bygger på kunskap och lång erfarenhet. Bengt har arbetat med utbildning och personalutveckling i över 20 år och har under årens lopp varit arbetsledare för hundratals personliga assistenter.

Kostnad:1200 kronor.
I kursavgiften ingår boken "Assistans med glans" lunch och fika.
Morgonfika serveras mellan 9.30-10.00

Din anmälan vill vi ha senast den 28 augusti.