Välkommen till STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är en förening av personer med funktionsnedsättning.

STIL bildades 1984. Vi var först i Sverige med personlig assistans. Vi vet vad personlig assistans är. Det var vi som gjorde att LSS kom till. Vi ser inte assistans som vård eller omsorg. Vi ska själva ha makt i våra liv.

STIL är ett kooperativ utan vinstintresse. Alla i styrelsen har personlig assistans. Många som jobbar på kontoret har personlig assistans.

Du kan ha din personliga assistans i STIL. Du kan stötta vårt politiska arbete även om du inte har personlig assistans. Kontakta oss om du undrar något!

 

Kalender

Koll på ekonomin

Du kan när som helst själv logga in i våra system och titta på hur din ekonomi ser ut. Du kan också höra av dig till oss om du undrar något över ekonomin. När årets bokslut är klart får du en skriftlig rapport.

Stöd att bestämma själv

Varje person ska själv kunna ha kontroll över sitt liv och göra egna val i livet. I STIL tror vi att alla kan bestämma i sitt liv. Vi har flera sätt att arbeta för att göra det möjligt för alla att ha kontroll i sitt eget liv.

Att välja STIL

Innan STIL fanns inte den personliga assistansen. Vi har inga färdiga modeller för personlig assistans. Hos oss får du det stöd du behöver för att själv vara ledare i din personliga assistans.

Nyheter från STIL

Idag kom domen gällande sondmatning från Högsta förvaltningsdomstolen. Högsta förvaltningsdomstolen bedömer att sondmatning är ett grundläggande behov i enlighet med 9 a §.

På skärtorsdagen den 29 mars stänger kontoret klockan 12.00. På långredagen den 30 mars har kontoret stängt. På annandag påsk den 2 april har kontoret stängt. Om du är arbetsledare eller assistent och har ett akut ärende, ring STILs jourtelefon, 070 750 85 91. Vi önskar alla en skön helg!

Tomas Agdalen, från Inspektionen för socialförsäkringen, anser att Independent Living-konceptet bara fungerar för en mindre grupp. Därför bör en mycket mindre grupp ha rätt till personlig assistans än idag, säger han i en...

Fredagen den 9 mars har kontorspersonalen utbildning på förmiddagen.

Vi har öppet som vanligt på eftermiddagen från klockan 13.00.

Engagera dig i STIL

STIL arbetar politiskt för allas rätt till självbestämmande, frihet, trygghet och jämlikhet. Vill du också det? Välkommen att bli stödmedlem i STIL. Som stödmedlem kan du också bli en del av vårt aktivistnätverk och engagera dig i vårt arbete.

Bli stödmedlem

 

 

Jobba i STIL

Vill du jobba som personlig assistent? STIL har medlemmar i hela landet. Vi har kollektivavtal och en lång erfarenhet som arbetsgivare. Hos STIL kan du känna dig trygg i din anställning.

Bli personlig assistent

STIL-aktivister: Carina om lokal aktivism

Fler filmer från STIL

STIL-aktivister: Carina om lokal aktivism
Lönekriterier i STIL
Våra bästa rekryteringstips
Verksamhetsberättelse 2016