Välkommen till STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är en förening av personer med funktionsnedsättning.

STIL bildades 1984. Vi var först i Sverige med personlig assistans. Vi vet vad personlig assistans är. Det var vi som gjorde att LSS kom till. Vi ser inte assistans som vård eller omsorg. Vi ska själva ha makt i våra liv.

STIL är ett kooperativ utan vinstintresse. Alla i styrelsen har personlig assistans. Många som jobbar på kontoret har personlig assistans.

Du kan ha din personliga assistans i STIL. Du kan stötta vårt politiska arbete även om du inte har personlig assistans. Kontakta oss om du undrar något!

 

Kalendarium

26
sep
Tid:  Klockan: 15:00-17:00
Var:  Jönköping
Koll på ekonomin

Du kan när som helst själv logga in i våra system och titta på hur din ekonomi ser ut. Du kan också höra av dig till oss om du undrar något över ekonomin. När årets bokslut är klart får du en skriftlig rapport.

Stöd att bestämma själv

Varje person ska själv kunna ha kontroll över sitt liv och göra egna val i livet. I STIL tror vi att alla kan bestämma i sitt liv. Vi har flera sätt att arbeta för att göra det möjligt för alla att ha kontroll i sitt eget liv.

Att välja STIL

Innan STIL fanns inte den personliga assistansen. Vi har inga färdiga modeller för personlig assistans. Hos oss får du det stöd du behöver för att själv vara ledare i din personliga assistans.

Nyheter från STIL

Nu är båda föreläsningarna med Annika Taesler på Scandic Malmen fullsatta, och det finns tyvärr ingen möjlighet att anmäla sig längre. Har du tidigare anmält dig via formuläret här på hemsidan är du garanterad en plats! Vill du sätta upp dig på en reservlista, alternativt har frågor om din...

Nu har STIL släppt en webbaserad utbildning för personliga assistenter. Det är en grundläggande utbildning som följer Socialstyrelsens krav på vad assistenter behöver veta.

Första veckan i juli släpper STIL en webbaserad utbildning för personliga assistenter. Det är en grundläggande utbildning som följer Socialstyrelsens krav på vad assistenter behöver veta.

På midsommarafton, fredagen den 23 juni, har kontoret stängt.
Vi har öppet som vanligt igen måndagen den 26 juni.

Engagera dig i STIL

STIL arbetar politiskt för allas rätt till självbestämmande, frihet, trygghet och jämlikhet. Vill du också det? Välkommen att bli stödmedlem i STIL. Som stödmedlem kan du också bli en del av vårt aktivistnätverk och engagera dig i vårt arbete.

Bli stödmedlem

 

 

Jobba i STIL

Vill du jobba som personlig assistent? STIL har medlemmar i hela landet. Vi har kollektivavtal och en lång erfarenhet som arbetsgivare. Hos STIL kan du känna dig trygg i din anställning.

Bli personlig assistent

Emilia om osynliga normbrott och STIL

Fler filmer från STIL

Emilia om osynliga normbrott och STIL
Verksamhetsberättelse 2016
Att vara medlem i STIL - Frida
Lägg ner, Regnér!