Välkommen till STIL! 

Ska du välja eller byta assistansanordnare, kan vi hjälpa dig oavsett du behöver en tillfällig eller permanent lösning. STIL finns här för dig och vi hjälper dig med kort varsel om du vill det. Vi är ett tryggt alternativ till många andra. Vi har funnits sedan 1984.

Hos STIL är det alltid du som bestämmer över din personliga assistans. Det är du som är huvudpersonen i ditt liv och det är du som är experten på hur du vill leva det. Din personliga assistans är ditt verktyg! STIL finns i hela Sverige. Du kan välja oss oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen, vilka behov eller vilken livssituation du har.

Vill du ha ett möte med oss för att få veta mer? Du är välkommen till oss eller så reser vi till dig. Vi kan också ha ett digitalt möte om det passar dig bättre.

Kontaktformulär

 

STIL har många fördelar:

Vi är en pålitlig assistansanordnare och vi var först med personlig assistans i Sverige.

STIL tar inte ut vinst. Hela assistansersättningen går till din assistans.

Ditt självbestämmande är en självklarhet för oss. Med personlig assistans ska du leva det liv du själv vill ha. Det är det viktigaste för oss.

Vi har en riktigt bra jurist. Vi har en jurist som är grym på assistansfrågor. Han hjälper till med nyansökningar, överklagningar och rådgivning om personlig assistans. Mer information om vårt juridiska stöd.

Vi ger dig det stöd och den service du behöver, nu och sen. Hos oss är du aldrig ensam utan får alltid det stöd du behöver. På kontoret har du din egen kontaktperson, en arbetsledarpartner.

Ibland blir det inte som planerat och du kan behöva extra stöd. Hos oss finns en trygghet vi kallar samordnare. Det är en tjänst som du har tillgång till vid tillfällen då du eller din medarbetsledare inte har möjlighet att arbetsleda själv. Hur och när bestämmer du. Läs mer om samordnartjänsten här.

Assistansgarantin – en unik säkerhet. Om du hamnar på sjukhus, förlorar din assistans eller får neddragna timmar har STIL en assistansgaranti som täcker upp kostnader för din assistans i upp till tre månader samtidigt som vi ger dig juridisk hjälp till ett nytt beslut.

Bra villkor för dina personliga assistenter. STIL är en arbetsgivare med lång erfarenhet. Hos oss har dina personliga assistenter kollektivavtal och trygga villkor. 

Kontroll över ekonomin. I STIL har du full insyn i din assistansekonomi och kan när som helst ta reda på hur ekonomin ser ut.

Ett vasst utbildningspaket. Rekrytering, schemaläggning, Independent Living eller normkritik? Vårt utbildningspaket utgår ifrån dig och dina önskemål.

Alla i styrelsen har personlig assistans. Bara personer med egen normbrytande funktionalitet kan sitta i vår styrelse.

Peer support – för den som vill. Det kan vara skönt att prata med människor i samma situation som en själv. I våra Peer support-grupper ger vi varandra stöd och tips utifrån våra egna erfarenheter. Du som har din assistans i STIL kan vara med i en grupp om du vill. Du kan också få en mentor via oss.

Vi kämpar för dina rättigheter och gör den personliga assistansen i Sverige bättre. Assistansfrågor är livsviktiga och därför kommer STIL alltid att vara en förkämpe för dina rättigheter. Du kan vara trygg i att vi både reagerar och agerar. Politikerna lyssnar på oss. Många assistansanordnare ser ungefär likadana ut, men här sticker vi ut. Vi gör skillnad.

Vi äger STIL tillsammans. När du har din personliga assistans i STIL blir du också medlem i föreningen. STIL är ett kooperativ och alla arbetsledare är medlemmar i kooperativet. Medlemmarna äger kooperativet tillsammans och har därför ansvar för att alla får det som de behöver. STIL arbetar tillsammans med Independent Living-organisationer från andra delar av världen. Vi kämpar tillsammans för vår rätt till självbestämmande och för att fler länder ska införa personlig assistans.

I undermenyn får du svar på några av de vanligaste frågorna. Men tveka inte att höra av dig om du vill veta mer. STIL är till för alla som vill.

Ring eller mejla oss idag så berättar vi mer!

Telefonnummer: 08-506 221 50 E-post: info@stil.se

Välkommen!

Artikel uppdaterad:
2023.06.01