World Pride: Alla HBTQ-personer följer inte funktionsnormen

Svartvitt porträtt. Frida Ingha tittar rakt in i kameran. Linne och tatuerade armar. Håller i permobilens armstöd.

Den 17 augusti klockan 17-18 föreläser Frida Ingha från STILs styrelse på World Pride. Föreläsningen ”Sex som funkar” är digital och sänds via Zoom. Den är gratis och på svenska.

Frida Ingha fokuserar på stigmat och utmaningarna med att hitta sin sexuella identitet som assistansanvändare och funkis. Tillgänglighet är ett annat tema. Utifrån en analys av de svenska Pride-festivalernas webbsidor djupdyker Frida Ingha i tillgängligheten för queers med funktionshinder.

  • 75 procent av de festivaler som skriver ut sina värdegrunder inkluderar personer med funktionshinder i texten.
  • Men 90 procent av hemsidorna saknar anpassningar – och 93 procent saknar information om tillgänglighet till sina evenemang och aktiviteter.

Men vet ni, det finns också ljusglimtar där tillgänglighet, inkludering och intersektionalitet prioriteras. Vad det är berättar Frida Ingha om på sin föreläsning.

Hon kommer även erövra Gayle Rubins karta över sexualitetens värdehierarki och porträttera den utifrån sexualitetens funktionsmaktsordning.

Anmäl dig!

  1. Ta dig till World Prides digitala plattform.
  2. Klicka på Register i menyn överst på sidan.
  3. Logga in dig via länken då får per mejl.
  4. Välj Sessions i menyn och leta fram föreläsningen. Den heter Sex that works (men är på svenska). När du loggat in dig hittar du den här https://invitepeople.com/seminars/28689

Tillgänlighet

Föreläsningen teckenspråkstolkas och skrivtolkas. Bilder i powerpointpresentationen kommer syntolkas. För frågor kring tillgängligheten, kontakta Erika Wermeling

 

 

Artikel uppdaterad:
2021.08.17