Personerna bakom Timglaset pod får STIL-priset 2016

Svartvitt foto på Yasmin och Max. De sitter bredvid varandra och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en bokhylla och en tv. Bredvid dem står en mikrofon.

STIL-priset ”Hjärter Ess” delas varje år ut till någon som synliggör frågor om antidiskriminering, tillgänglighet och medborgerligt likavärde. 2016 tilldelas Yasmin Nilson och Max Arehn, som står bakom Timglaset Pod, Hjärter Ess.

Juryns motivering lyder:

"Årets pristagare skapar porträtt av människors självklara och vardagliga kamp för ett värdigt liv. I närmare femtio timslånga radiointervjuer ger de utrymme åt bland annat aktivister, elitidrottare, medieprofiler och kulturpersonligheter som alla på olika sätt är profiler i den funktionshinderpolitiska kampen.

Årets pristagare ger möjlighet till fördjupade erfarenheter och historier som annars inte uppmärksammas i media, eller bara flimrar förbi som korta artiklar. Genom att ge röst till de som själva berörs och ge dem tiden att själva få berätta sin historia, synliggör årets pristagare erfarenheter som tidigare varit osynliggjorda. För att på så vis ha gjort världen lite större, tilldelas Yasmin Nilson och Max Arehn bakom Timglaset Pod 2016 års Hjärter Ess."

Priset delas ut torsdagen den 8 december klockan 17.00 på Scandic Continental i Stockholm. 

Juryn för STIL-priset 2016: Hans von Axelsson, Myndigheten för delaktighet, Jonas Franksson, STIL -pristagare 2004 och styrelseledamot i STIL, Täppas Fogelberg, radiopersonlighet, Claes Hultling, VD Spinalis, Maria Dahl, ordförande i STIL, Veronica Kallander, styrelseledamot i STIL, Adolf Ratzka, verksamhetsledare Independent Living Institute och Wenche Willumsen, intressepolitisk samordnare på DHR.

 

Artikel uppdaterad:
2016.12.07

Länkar