Tinna om lokal aktivism - Transkriberad

En del av STILs aktivist-kit är medlemmar som berättar om sitt engagemang. Tinna Romlin Wooremaa berättar om att vara engagerad lokalt.

Syntolkning: Tinna sitter i en grå soffa. En broderad kudde syns i bild. Tinna har kort, rödbrunt, lite lockigt hår och glasögon. Hon har en svart tröja och grön kofta.

Tinnas bästa tips för dig som vill bli lokal aktivist

Följ med i lokala medier

Tinna: Hur jag har engagerat mig lokalt är genom att jag har sökt i lokala tidningarna, i mitt fall Dala-demokraten och Gagnefsbladet och så vidare. Och även lokal-teve, i viss mån. 

Titta efter arrangemang på till exempel Facebook

Jag har tittat på Facebook, vad det är som händer. Jag har sökt i olika grupper. Ibland så dyker information upp där man minst anar det.

Fundera på vilka du känner

Ta... Släng ut krokar,  vad har jag i närheten som jag kan använda mig av? I form av journalister, i form av fotografer, i form av andra aktivister som kanske finns.

Se om ni är fler i ditt område

Ni kanske är två? Och inte ha tänkt på det från början. Och då kan ni gå samman och då blir ni flera och flera blir starkare.

Använd digitala medier

För mig är Facebook väldigt bra, både att söka information om vad som händer i omvärlden, men också att kunna förmedla information som jag vill ska ut, inte bara för de som redan är intresserade, utan även de kompisarna som jag har utanför det hela. Man har nog mer folk runt omkring sig än man tror... Som man kan använda sig av, fast på ett positivt sätt.

Text: Läs mer på www.stil.se