Meny

Ur funktion-spännande föreläsning i Jönköping

Datum: 
torsdag 24 november 2022, 18:00 till 20:00
Plats: 
Kulturhuset Spira, Kulturgatan 3 i Jönköping

Ur funktion – den dysfunktionella funktionsmaktordningen

Är du nyfiken på normer och mänskliga rättigheter? Varför har mångfald blivit synonymt med etnicitet, sexualitet, kön och ålder? Vad betyder egentligen ”den dysfunktionella funktionsmaktordningen” och inte är väl jag en funkofob?

Det – och mer – kommer vi prata om i föreläsningen Ur funktion; en föreläsning anordnad av oss på STIL.

Du kommer få lära dig om olika slags normer, hur de hänger ihop med varandra och de strukturer som möjliggör minoritetsförtryck. Inte minst kommer du få lära dig om funktionsnormen, den norm som ligger till grund för det vi kallar funktionsmaktordning. (Känns det nytt? Oroa dig inte, alla ord kommer förklaras och när du varit på föreläsningen kommer detta kännas glasklart!)

Visste du förresten att personer med normbrytande funktionalitet finns överallt, i alla minoriteter? Ändå är det funkisfrågorna som ofta hamnar sist. En sak är i alla fall säker: någon gång i livet är vi alla funkisar, så låt oss prata funkisteori och intersektionalitet!

Ur funktion hålls av Emma Åstrand, projektledare, redaktör och kommunikatör på STIL.

Föreläsningen är uppdelad på två delar med paus emellan. Vi bjuder på något juligt snacks i pausen.

Din anmälan vill vi gärna ha senast den 22 november. Har du behov av teckenspråkstolk eller något annat, berätta gärna det när du anmäler dig.

Varmt välkommen!