Meny

60 minuter, STIL: ”Som ung trodde jag att allt var möjligt”

Datum: 
torsdag 19 januari 2023, 12:00 till 13:00

60 minuter, STIL samtal #2

Att ha personlig assistans innebär att ha en relation till välfärdsstaten. Hur påverkas självbilden av det? Möt Christine Bylund som berättar om sin forskning om hur livet i relation till välfärdsstaten förändrats över tid. STILs samtal leds av Annika Taesler.

Vi som lever med en normbrytande funktionalitet har ofta en nära relation till välfärdsstaten. I vardagen kan den handla om när, var, hur och överhuvudtaget om vi kan lämna våra hem, klä på oss eller inleda andra relationer.

I STILs digitala samtalsserie "60 minuter, STIL" utforskar vi frågor om hur det är att leva som funkis i dagens Sverige. Samtalen har ett independent living-perspektiv – alltså rätten till ett självbestämt liv. I slutet av varje samtal kan du som lyssnar vara med och ställa frågor.

Jag vill delta!

Om de medverkande:

Christine Bylund är forskare, scenkonstnär och aktivist och 2022 års STIL-pristagare. Hon fick priset för sitt mångåriga arbete med att sätta ord på nedskärningspolitikens konsekvenser och vad den innebär.

Annika Taesler är journalist, författare och vice ordförande för STIL. Under våren leder hon "60 minuter, STIL" med spännande gäster. 

Plats

Digitalt på Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/89516790851?pwd=Z0x5ODh6bXBWQ2hFWVNLUk11M2FmQT09
Passcode: 156103

Webbinariet skriv- och teckenspråkstolkas. Har du andra tillgänglighetsbehov? Hör av dig till jessica.smaaland@stil.se i god tid så försöker vi ordna det.

Tidigare avsnitt i serien:

8 december: Har jag rätt till personlig assistans 2023?
Samtal mellan Jessica Smaaland, politisk sekreterare i STIL och Michel Wakim, jurist.

Se avsnittet i efterhand

Nyfiken på STIL?

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är ett assistanskooperativ som inte tar ut vinst och som leds av personer som själva har personlig assistans. Vi har lång erfarenhet som assistansanordnare och var först i Sverige med personlig assistans. 2024 firar STIL 40 år. Vi arbetar också politiskt för att utveckla assistansen. Personlig assistans är ditt verktyg för att vara huvudpersonen i ditt liv.

Är du intresserad av att veta mer om oss och om att ha din personliga assistans i STIL?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi.