Meny

60 minuter, STIL: "Ibland drar jag krymplingskortet"

Datum: 
onsdag 22 februari 2023, 12:00 till 13:00
Plats: 
Zoom

60 minuter, STIL samtal #3

Just när jag vände mig om lutade han sig framåt, andades varm öllukt mot mitt öra. ”Jag måste bara säga en sak”, sa han. ”Du är alldeles för snygg för att sitta i rullstol!”

Så inleds Annika Taeslers nya bok "Krymplingskortet". Sex, näthat, Hollywoodfilmer, LSS, politiska beslut, kroppshets: ett liv med normbrytande funktionalitet påverkar så mycket mer än bara kroppen. 

Möt Annika Taesler i samtal med sin redaktör Erika Palmquist där de pratar boksläpp, normer och varför den här boken fortfarande – 2023 – behöver ges ut! 

I STILs digitala samtalsserie 60 minuter, STIL utforskar vi frågor om hur det är att leva som funkis i dagens Sverige. Samtalen har ett independent living-perspektiv – alltså rätten till ett självbestämt liv. I slutet av varje samtal kan du som lyssnar vara med och ställa frågor.

Jag vill delta!

Om de medverkande:

Erika Palmquist är redaktör på Albert Bonniers förlag.

Annika Taesler är journalist, författare och vice ordförande för STIL. Under våren leder hon "60 minuter, STIL" med spännande gäster. Den här gången är hon både programledare och gäst.

Plats:

Digitalt på Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82529816858?pwd=SVN2TlRTRUtNVW9KU2hrOG12Wm5TZz09

Tidigare avsnitt i serien:

23 januari: ”Som ung trodde jag allt var möjligt” 
Christine Bylund, forskare och STIL-pristagare 2022 i samtal med Annika Taesler. Se avsnittet i efterhand

8 december: Har jag rätt till personlig assistans 2023?
Samtal mellan Jessica Smaaland, politisk sekreterare i STIL och Michel Wakim, jurist. Se avsnittet i efterhand

Nyfiken på STIL?

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är ett assistanskooperativ som inte tar ut vinst och som leds av personer som själva har personlig assistans. Vi har lång erfarenhet som assistansanordnare och var först i Sverige med personlig assistans. 2024 firar STIL 40 år. Vi arbetar också politiskt för att utveckla assistansen. Personlig assistans är ditt verktyg för att vara huvudpersonen i ditt liv.

Är du intresserad av att veta mer om oss och om att ha din personliga assistans i STIL?

Läs mer!