I STILs digitala samtalsserie 60 minuter, STIL utforskar vi frågor om hur det är att leva som funkis i dagens Sverige. Samtalen har ett Independent Living-perspektiv – alltså rätten till ett självbestämt liv. I slutet av varje samtal kan du som lyssnar vara med och ställa frågor.

"Det är jag som leker! (Assistenten assisterar bara)".
15 november klockan 15.

Temat för det här samtalet är barn och unga med personlig assistans och handlar om hur det är att vara arbetsledare när man är ung. Och hur det är att vara en familj där någon har personlig assistans? Gästar gör STILs arbetsledare Martin, 11 år, och hans mamma Maria, samt Leon, 2 år, och hans mamma Elisabeth. Annika Taesler modererar samtalet.

Jag vill delta!

 

Tidigare avsnitt

15 september: "Vadå Stärkt rätt till personlig assistans?"

Ett samtal mellan Annika Taelser, STILs ordförande Jonas Franksson och STILs jurist Michel Wakim om den nya lagen och vad den innebär för dig som har personlig assistans eller för dig som inte har  personlig assistans men behöver det eller undrar om du har rätt till det. Hur har det blivit och hur ser prognosen ut framåt? Se avsnittet i efterhand.

27 april: "Assistans med glans"

Annika Taesler samtalar med Bengt Elmén och en av hans personliga assistenter om hur det är att jobba ihop, och hur man får det att verkligen fungera. Bengt är konstnär, aktivist, TikTok-influencer och en av pionjärerna bakom STIL och den personliga assistansen i Sverige.  Se avsnittet i efterhand.

31 mars: Sexsnack med Kalle Norwald och Emma Åstrand

Annika Taesler samtalar med Kalle Norwald (socionom, sexolog, legitimerad psykoterapeut) och Emma Åstrand (föreläsare, poddare och projektledare på STIL). Se avsnittet i efterhand.

22 februari: ”Ibland drar jag krymplingskortet” 

Annika Taesler om sin bok Krymplingskortet i samtal med redaktören Erika Palmquist. Se avsnittet i efterhand.

19 januari: ”Som ung trodde jag allt var möjligt” 

Christine Bylund, forskare och STIL-pristagare 2022 i samtal med Annika Taesler. Se avsnittet i efterhand.

8 december: Har jag rätt till personlig assistans 2023?

Samtal mellan Jessica Smaaland, politisk sekreterare i STIL och Michel Wakim, jurist. Se avsnittet i efterhand.

Artikel uppdaterad:
2023.10.26