Välkommen till STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är en förening av personer med funktionsnedsättning.

STIL bildades 1984. Vi var först i Sverige med personlig assistans. Vi vet vad personlig assistans är. Det var vi som gjorde att LSS kom till. Många andra assistansanordnare säger att du får bestämma själv. Men de ser på assistans som vård eller omsorg. De lyssnar på politiker och media som kallar oss svaga. Vi i STIL har haft samma syn på personlig assistans sedan vi startade. Du ska ha makten i ditt liv. Alla kan vara ledare i sin egen personliga assistans. Om du behöver stöd är det STILs ansvar att se till att du får det.

STIL är ett kooperativ utan vinstintresse. Alla i styrelsen har personlig assistans. Många som jobbar på kontoret har personlig assistans.

Det är enkelt att ha sin personliga assistans i STIL. Kontakta oss om du undrar något!

 

Kalendarium

28
sep
Tid:  Klockan: 15:00-17:00
Var:  Jönköping
Koll på ekonomin

Varje kvartal får du en redovisning av ekonomin i din personliga assistans. Du kan också när som helst höra av dig till oss, eller själv logga in i våra system och titta på hur ekonomin ser ut.

Stöd att bestämma själv

Varje person ska själv kunna ha kontroll över sitt liv och göra egna val i livet. I STIL tror vi att alla kan bestämma i sitt liv. Vi har flera sätt att arbeta för att göra det möjligt för alla att ha kontroll i sitt eget liv.

Att välja STIL

Innan STIL fanns inte den personliga assistansen. Vi har inga färdiga modeller för personlig assistans. Hos oss får du det stöd du behöver för att själv vara ledare i din personliga assistans.

Nyheter från STIL

En hög med mynt

Idag meddelade regeringen i sin budgetproposition att de bara kommer att höja assistansersättningen med tre kronor nästa år. Det motsvarar 1,05 procent. De förväntade löneökningarna ligger på 2,2 procent. De borttagna rabatterna på arbetsgivaravgiften för unga har också lett till högre kostnader...

Susanne Berg

STILs uttalande med anledning av Åsa Regners framträdande i TV 4:s Nyhetsmorgon 15 september.

Händer, miniräknare och papper.

STIL söker en redovisningsekonom till kontoret i Farsta. Läs mer om tjänsten!

En svart vägg med orden "Independent Living" och "personlig assistans utan vinstintresse"

Hoppas att du tycker att det är lätt att hitta det du söker. Sidan är helt ny och därför kan det dyka upp vissa fel i början. Hör gärna av dig om du upptäcker något som är fel.

Engagera dig i STIL

STIL arbetar politiskt för allas rätt till självbestämmande, frihet, trygghet och jämlikhet. Vill du också det? Välkommen att bli stödmedlem i STIL. Som stödmedlem kan du också bli en del av vårt aktivistnätverk och engagera dig i vårt arbete.

Bli stödmedlem

 

 

Jobba i STIL

Vill du jobba som personlig assistent? STIL har medlemmar i hela landet. Vi har kollektivavtal och en lång erfarenhet som arbetsgivare. Hos STIL kan du känna dig trygg i din anställning.

Bli personlig assistent

Jessica omvärldsbevakar juli 2016

Fler filmer från STIL

Jessica omvärldsbevakar juli 2016
STILs verksamhetsberättelse 2015
Freedom Drive 2015