Välkommen till STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. STIL är en förening av personer med funktionsnedsättning.

STIL bildades 1984. Vi var först i Sverige med personlig assistans. Vi vet vad personlig assistans är. Det var vi som gjorde att LSS kom till. Vi ser inte assistans som vård eller omsorg. Vi ska själva ha makt i våra liv.

STIL är ett kooperativ utan vinstintresse. Alla i styrelsen har personlig assistans. Många som jobbar på kontoret har personlig assistans.

Du kan ha din personliga assistans i STIL. Du kan stötta vårt politiska arbete även om du inte har personlig assistans. Kontakta oss om du undrar något!

 

Kalendarium

2
nov
Tid:  Klockan: 15:00-17:00
Var:  Jönköping
Koll på ekonomin

Du kan när som helst själv logga in i våra system och titta på hur din ekonomi ser ut. Du kan också höra av dig till oss om du undrar något över ekonomin. När årets bokslut är klart får du en skriftlig rapport.

Stöd att bestämma själv

Varje person ska själv kunna ha kontroll över sitt liv och göra egna val i livet. I STIL tror vi att alla kan bestämma i sitt liv. Vi har flera sätt att arbeta för att göra det möjligt för alla att ha kontroll i sitt eget liv.

Att välja STIL

Innan STIL fanns inte den personliga assistansen. Vi har inga färdiga modeller för personlig assistans. Hos oss får du det stöd du behöver för att själv vara ledare i din personliga assistans.

Nyheter från STIL

Nu är kollektivavtalet mellan KFO och Kommunal färdigt. Avtalet gäller 1 september 2016 – 31 augusti 2017. Information om lönerevisionen har mejlats ut till alla arbetsledare och personliga assistenter i STIL. Lönehöjningar sker automatiskt från 1 september 2016. Ob-ersättningen höjs med 2,2 % i...

2015 års STIL-prismottagare Iki Gonzalez Magnusson tillsammans med Jonas Franksson och Veronica Kallander från STILs styrelse. Iki håller i sin prischeck. I bakgrunden syns minglande personer.

Nu är det dags att nominera för STILs pris "Hjärter Ess". Varje år delar vi ut priset till någon eller några som synliggör våra hjärtefrågor: antidiskriminering, tillgänglighet och medborgerligt likavärde. 

Mejla vem eller vilka du tycker ska få priset till Jonas Franksson....

Åsa Regnér upprepar felaktigheter om den personliga assistansen gång på gång. Nu senast i en intervju i P1-morgon och i en...

Bild från en demonstration. Många personer på Mynttorget i Stockholm. Två skyltar syns: "Jag vägrar statlig förnedring" och "Personlig assistans är en mänsklig rättighet".

Aftonbladet rapporterar idag att en person har avlidit till följd av indragen personlig assistans.

- Det är det första sådana fallet vi känner till i Sverige, säger Susanne Berg, chef för STILs politiska...

Engagera dig i STIL

STIL arbetar politiskt för allas rätt till självbestämmande, frihet, trygghet och jämlikhet. Vill du också det? Välkommen att bli stödmedlem i STIL. Som stödmedlem kan du också bli en del av vårt aktivistnätverk och engagera dig i vårt arbete.

Bli stödmedlem

 

 

Jobba i STIL

Vill du jobba som personlig assistent? STIL har medlemmar i hela landet. Vi har kollektivavtal och en lång erfarenhet som arbetsgivare. Hos STIL kan du känna dig trygg i din anställning.

Bli personlig assistent

Lägg ner, Regnér!

Fler filmer från STIL

Lägg ner, Regnér!
Jessica omvärldsbevakar juli 2016
STILs verksamhetsberättelse 2015
Freedom Drive 2015